<> "The repository administrator has not yet configured an RDF license."^^ . <> . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN"^^ . "Beneng taro has the potential to be used as a food product. There is a high carbohydrate content in beneng taro flour so that it can be made into flour. Polyphenol oxidase enzyme and high oxalate content in beneng taro cause beneng taro to brown and cause irritation to the mouth and throat. This study aims to determine the effect of boiling temperature, grinding method, and their interaction on physical and chemical characteristics, especially oxalate content of beneng taro flour. This research used the Factorial Complete Randomized Design method. The first factor was boiling temperature (80, 90, and 1000C). The second factor was the milling method (disc mill and manual milling). The results showed that variations in boiling temperature had a significant effect on yield, degree of whiteness, moisture content, ash content, protein content, carbohydrate content, and oxalic acid. Variations of disc milling and manual milling methods significantly affected yield, degree of whiteness, fat content, protein content, carbohydrate content, and oxalic acid. There was an interaction between boiling temperature and milling method on yield, degree of whiteness and protein content.\r\n\r\nKeywords: Beneng taro, boiling temperature, flour, and grinding method."^^ . "2024-03-22" . . . . . . . . . . "UNIVERSITAS SULTAN AGENG TIRTAYASA"^^ . . . "TEKNOLOGI PANGAN, UNIVERSITAS SULTAN AGENG TIRTAYASA"^^ . . . . . . . . . . . "TUBAGUS BAHTIAR"^^ . "RUSBANA"^^ . "TUBAGUS BAHTIAR RUSBANA"^^ . . "ADELA"^^ . "ROSALINDA"^^ . "ADELA ROSALINDA"^^ . . "NIA ARIANI"^^ . "PUTRI"^^ . "NIA ARIANI PUTRI"^^ . . "UNIVERSITAS SULTAN AGENG TIRTAYASA"^^ . . . "FAKULTAS PERTANIAN"^^ . . . "JURUSAN TEKNOLOGI PANGAN"^^ . . . . . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Text)"^^ . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Text)"^^ . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Text)"^^ . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Text)"^^ . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Text)"^^ . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Text)"^^ . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Text)"^^ . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Text)"^^ . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Other)"^^ . . . . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Other)"^^ . . . . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Other)"^^ . . . . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Other)"^^ . . . . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Other)"^^ . . . . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Other)"^^ . . . . . . "KARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN (Other)"^^ . . . . . "HTML Summary of #34455 \n\nKARAKTERISTIK FISIK DAN KIMIA TEPUNG TALAS BENENG (Xanthosoma undipes K. Koch) DENGAN VARIASI SUHU PEREBUSAN DAN METODE PENGGILINGAN\n\n" . "text/html" . . . "Q Science (General)"@en . . . "QC Physics"@en . . . "QD Chemistry"@en . . . "QP Physiology"@en . . . "S Agriculture (General)"@en . .