Search for collections on EPrints Repository UNTIRTA

Churros Product Innovation With Cassava Raw Materials

MUHAMMAD, NAWAWI (2022) Churros Product Innovation With Cassava Raw Materials. MOVE: Journal of Community Service and Engagement, 1 (4). pp. 91-95. ISSN E-ISSN: 2808-2990 P-ISSN: 2828-4941

[img] Text
MOVE - MARET 2022 - Churros Product Innovation With Cassava Raw Materials.pdf

Download (162kB)

Abstract

Natural resources and human resources of sukajaya village are very potential. This condition makes the reason to make sukajaya village as an example of an economically independent village supported by abundant produce. This community empowerment and training program aims to develop cassava processed products into churros food products that have better added value and can make the community have a prosperous independent economy. After this program is implemented, the result obtained is the development of cassava processed products into more innovative churros and the surrounding community better understand the flow of products from upstream to downstream by utilizing the potential around the environment. Keywords: churros, cassava, economic value added

Item Type: Article
Contributors:
ContributionContributorsNIP/NIM
AuthorMUHAMMAD, NAWAWI201601262093
Additional Information: Sumber daya alam dan sumber daya manusia kelurahan sukajaya sangat potensial. Kondisi tersebut menjadikan alasan untuk menjadikan kelurahan sukajaya sebagai contoh desa mandiri secara ekonomi yang ditopang dengan hasil bumi melimpah. Program pemberdayaan dan pelatihan masyarakat ini bertujuan untuk mengembangkan produk hasil olahan singkong menjadi produk makanan churros yang memiliki nilai tambah yang lebih baik dan dapat menjadikan masyarakat memiliki ekonomi mandiri yang sejahtera. Setelah program ini dilaksanakan, hasil yang didapatkan adalah pengembangan produk olahan singkong menjadi churros lebih inovatif serta masyarakat sekitar lebih memahami alur produk dari hulu ke hilir dengan memanfaatkan potensi yang ada di sekitar lingkungan. Kata kunci: churros, singkong, nilai tambah ekonomi
Uncontrolled Keywords: churros, singkong, nilai tambah ekonomi
Subjects: H Social Sciences > HF Commerce > HF5601 Accounting
H Social Sciences > HF Commerce > HF5601 Accounting

H Social Sciences > HJ Public Finance
Divisions: 05-Fakultas Ekonomi dan Bisnis > 62201-Program Diploma III Akuntansi
Depositing User: Muhammad Nawawi
Date Deposited: 31 Oct 2023 10:46
Last Modified: 31 Oct 2023 10:46
URI: http://eprints.untirta.ac.id/id/eprint/13864

Actions (login required)

View Item View Item